Sierra Leone’de yaşayan Fula kabile liderleri nesilden nesile aktarılan göklerdeki bir savaştan bahsetmektedirler. Bu öyle bir savaştır ki savaş sonrasında gökteki yıldızların parçalanarak birer birer yer yüzüne düştükleri anlatılır. Ve bu savaş uçan makinelerle yapılmıştır.
1990’ yılında konuyu yerinde araştırmak üzere Afrika’ya giden Angelo Pitoni isimli İtalyan bir jeolog burada yaşayan kabilelerin şefleri ile de görüşmüş ve birtakım kazılarda incelemelerde bulunmuştur.
Angelo Pitoni, Sierra Leone de bahsi geçen göksel savaşın sıradan bir efsane olmadığını ve bunun gökyüzünden yaşanan kozmik savaşın gerçek kanıtlarına dayanan bir olay olduğunu açıklamıştır. Ve buna kanıt olarak yaptığı arkeolojik çalışmalar sırasında eline geçen göksel bir taşı kanıt olarak sunmaktadır.
İncelemeleri sonrasında Avrupa’ya dönen Pitoni taşı hemen Cenevre Doğa Bilimleri Enstitüsüne ve daha sonra daha ayrıntılı bir analiz için Roma daki La Sapienza Üniversitesine götürdü.
Bulduğu kanıt 55.000 yıllık geçmişe sahip kristalimsi mavi bir taştır. Pitoni “Cennet Taşı” olarak adlandırmış olduğu bu taşı dünya genelindeki 7 ayrı büyük laboratuvara göndermiş ve analiz edilmesi için inceletmiştir. Her bir laboratuvardan aynı cevabı almıştır.
Taşın yapısındaki minerallerin Dünya da ki hiçbir materyalle ve mineralle benzeşmediği ortaya çıkmıştır.
Taşın nasıl bu denli mavimsi bir renk aldığı ve solmadığı da ayrı bir muammadır.
Utrecht Üniversitesinde yapılan bir testte güçlü asitlerin ve çözeltilerin bu taşa tesir etmedikleri de ortaya çıkarıldı. Hatta 3000 santigrat dereceye kadar ısıtılarak değişim geçirip geçirmeyeceği de gözlemlenmeye çalışıldı fakat buna rağmen bile taşta ve yapısında en ufak bir değişime rastlanamadı.
İşin en ilginç yanı ise taşın yapısının %77,17 oranında saf oksijenden oluşuyor olmasıydı. Geriye kalan kısım ise karbon, kalsiyum ve tanımlanamayan bir başka elementten oluşmasıydı.
55.000 yıllık bir geçmişe sahip bir kayada bu denli saf oksijen nasıl olabilirdi. Bilim adamları bu konuya halen bir açıklık getirebilmiş değiller.