Birçok insan için Mars gibi yaşanılmaz bir atmosferi olan gezegende yaşam olma olasılığı imkansızken marsın yüzeyinde insanımsı varlıkların yaşadığı ve görüldükleri konusu oldukça ihtimal dışıdır. Hatta bu durum birçokları için sadece bir fantezi ve delilik belirtisidir. Peki ya bu konu hakkında çok sağlam referanslar söz konusu ise o zaman bu durum nasıl açıklanabilir.
Viking misyonun da görev alan eski bir NASA çalışanı olan Jackie, 1979 da Mars yüzeyinde çalışan iki insanımsı varlık gördüğünü rapor etmişti.
Aradan geçen süre zarfında Eski CIA çalışanlarından olan John Lear da Mars yüzeyinde ve yer altında yaşayan insanımsı bazı varlıkların bulunduklarını ve bunların bir şekilde yüzeydeki büyük yıkımdan kurtulup varlıklarını sürdürdüklerini ifade etmişti.
Ünlü Araştırmacılardan Andrew Basiago da benzer ifadeler kullanarak adeta John Lear’ı destekleyip bir tür insan kolonisinin Mars yüzeyinde yıllarca faaliyet gösterdiklerini belirtti.
John Lear, görev yaptığı sırada bu konu ile ilgili çok ilginç bir olaya da şahit olmuştu. Lear, 1979’da Mars yüzeyinde gördüğü insanların Viking uzay aracının güneş panellerini temizlediğini görmüş ve panelin tozlanmış hali ve kısa süre sonrasında bu insanımsı varlıkların yardımı ile panellerin tertemiz olup tozlardan ilk günkü gibi arındırılmış halde görüldüğünü itiraf etmiştir.
İşte bu duruma kanıt niteliği taşıyan görsellerden bir tanesi yakın zaman önce NASA’nın eski bir çalışanı tarafından gün yüzüne çıkarılıp basına sızdırıldı. NASA ya ait fotoğrafta insanımsı bir varlığın çok net görüntüsü yanında yere yansıyan gölgesi çok net seçilmekte.
Konuyu araştıran Belgesel yapımcısı ve UFO araştırmacısı Jaime Maussan da hazırladığı hazırlayıp sunduğu programı TercerMilenio TV de bu görsele yer vermiştir.